maanantai 24. maaliskuuta 2014

MORIOKA

Nyt ollaan päästy Moriokaan ja vietetty yksi yö asunnossa jossa olen nyt seuraavat kaksi kuukautta ja vähän päälle.

Tokyossa yövyin Nishitetsu Inn Shinjuku- hotellilla http://www.booking.com/hotel/jp/nishitetsu-inn-shinjuku.ja.html joka oli ihan perushotelli. Sijainti oli hyvä siihen nähden että siitä pääsi helposti kaikkialle. 

Lähdin siis Tokyosta maanantai aamusta ensin metrolla Tokyo Stationille josta lähti luotijuna. Ilmeisesti minulta puuttui joku pienempi lippu mutta pääsin silti läpi porteista :D Junassa oli helppo löyttää oma paikkansa ja paikka mihin jättää matkalaukku. 


(Voitte tuosta ihailla kännykän/pakkauksen laatua)
Matka oli 11:20-13:33 tasan. Ei minuuttia yli tai ali. Asemalla minua odotti Hatakeyma-san Ms. Veera lapun kanssa.  Minulle kyllä kerrottiin että minua vastassa olisi myös Tatsusawa-san mutta kukaan ei ole ainakaan vielä tähän mennessä maininnut häntä lainkaan...Hatakeyma-san oli todella mukava ja puhui melko hyvää englantia. Kyseli paljon miksi halusin Japaniin ja keskustelimme Suomen ja Japanin eroista.  Ensin hän vei minut kerrostalolle jossa tulisin asumaan. Kuvassa tuo valkoinen kerrostalo. Esittelen sen myöhemmin paremmin kun saan otettua siitä paremmin kuvia.

Talon omistaa Kawahura-san ja hänen vaimonsa jotka molemmat vaikuttivat todella mukavilta mutta kumpikaan heistä ei oikein puhu englantia... voin kuulemma silti kysyä jos kysyttävää tulee.  Hoidimme pakolliset paperityöt, maksut yms jonka jälkeen lähdimme Hatakeyma-sanin kanssa katsomaan läheisiä kauppoja. Kävimme ensin 100yenin kaupassa joka on paljon isompi kuin se missä kävin Shinjukussa. Myös kunnon ruokakauppa löytyi läheltä asuntoa.  
Kauppojen kiertelyn jälkeen lähdimme käymään koululla joka on alle 10min matkan päästä asunnoltani. Tulimme sisään opettajanhuoneeseen/infoon jossa ihmiset nousivat ylös ja kumartelivat meille.  
Tapasimme koulun rehtorin ja opettajan jonka tunneilla tulen viettämään aikaan ja pidimme "minikokouksen". Kumpikaan heistä ei oikein puhunut englantia joten Hatakeyma-san toimi tulkkina. Tuli hieman toivoton olo että miten tulisin pärjäämään täällä kaksi kuukautta. Ymmärsin aina muutaman sanan mitä he sanoivat mutta eipä siitä ollut kuitenkaan kauheasti hyötyä.  Kysyivät haluaisinko tulkin mutta sanoin että ehkä parempi jos tunneilla katson mitä muut tekee ja menen sen mukaan. En kuitenkaan tullut tänne oppimaan englantia ja tuntui että olisin ollut suureksi vaivaksi jos olisin pyytäyt tulkin.  Päätimme kokouksen ja esittelin itseni muille opettajille japaniksi.
Menen koululle taas 27. päivä koska opettajallani on nyt muutaman päivän vapaa.  Silloin varmaan selviää kuinka tuskaista nämä pari kuukautta tulee oikein olemaan :D  Nyt minulla on pari päivää aikaa tutustua Moriokaan (jatkaa Japanin opiskelua) ja tietysti ensimmäisenä tulin nettikahvilaan koska minulla ei ole asunnossa nettiä. 

Moriokassa on kuulemma melko harvinaista nähdä ulkomaalaisia joten kai sitä on pakko tottua ihmetteleviin katseisiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti