keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

first day in school

Joten täällä istutaan opettajien huoneessa! 9:30 tulin tänään koululle ja kaiken onneksi Hatakeyma-san tuli myös! Lähdimme 3D opettajan ja erään naisopettajan kanssa 3D FABlabiin ( I shall call it a fabulous lab) He kyselivät hieman miksi Japani...miksi 3D... kaikenlaista. Hatakeyma-san tulkkasi osan mutta 3D opettaja puhui suht hyvää englantia ja naisopettaja yritti kovasti :) Toisaalta hänen kanssaan oli mukavinta jutella koska hän puhui välillä japania niin pääsin harjoittelemaan japaninkieltä. 

 ....:(sain juuri yhden opettajan käyntikortin ja jonkunlaisen makeisen joka maistuu ilmalle ja kanelille):......

Hatakeyma-san lähti melko pian ja me jäimme tekemään minulle nimikylttiä. Laitan kuvia myöhemmin koska en kehtaa täällä opettajanhuoneessa kuvata. 
Teimme nimikyltit, tutustuimme hieman 3D maxiin ja he kyselivät lisää kysymyksiä ja kertoivat päivän ohjelmista.  Uudet oppilaat tulevat tänään ja heille pidetään "toisiinsa tutustuminen" päivä koska monet heistä tulevat eri kaupungeista. Saan osallistua tähän miten pystyn.

Hauskaa muuten on että he ovat kaikki olleet todella yllättyneitä että pidän sushista, luulin että he olettavat että se on jokaisen turistin perusruoka Japanissa mutta ei :D Aluksi hävetti sanoa että pidän sushista mutta nyt varmaan pitäisi mainostaa sitä.  Eniten he järkyttyvät siitä kuinka kallista se on Suomessa. 
Minulla ei tosiaan ole asunnossani nettiä ja sen asentaminen maksaisi reilut 200€ arviolta. Nettikahvila on ihan mukava mutta sen hinta on noin 5€/h joten mietin todella netin asentamista asuntoon. Kamala hinta mutta kaksi kuukautta ilman että pääsee juttelemaan perheen/kavereiden kanssa on ainakin näin alussa inhottava ajatus. 

Ja pahin pelkoni meinasi toteutua hetki sitten... minulle näytettiin missä toire=vessa on ja siellä se oli... perinteinen japanilainen vessa... (hommat hoidetaan kyykky-asennossa )
onneksi vieressä oli tavallinen pönttö :D 


päivitän tämän postauksen uudestaan myöhemmin kuvien kera! 


EGG Type0! 
Meidät jaettiin luokassa ryhmiin ja minutkin laitettiin yhteen. Tehtävämme oli tehdä viidestä pillistä, yhdestä paperista, teipistä, kuminauhoista ja paperimukista kananmunalle kotelo jotta se ei rikkoutuisi noin 2-3metrin pudotuksessa. Saimme onneksi paperia jotta pystyimme piirtämään suunnitelmia niin minustakin oli ehkä jotain hyötyä. Yksi ryhmäläisistäni kyllä koitti tosi rohkeasti välillä selittää minulle jotain. Huomasi kyllä että häntä ja kaikkia muita luokassa ujostutti todella paljon. Saimme kuitenkin tämän aikaiseksi, EGG Type 0. Kananmuna oli mukin sisällä käärittynä paperiin ja se pysyy paikallaan kuminauhoilla. Tekeleelle piti antaa vielä nimi ja jonkunlainen design. Sitten menimme luokan kanssa viereiseen huoneesee niitä pudottelemaan. Vain yksi pysyi ehjänä ja se oli tietenkin meidän :D 
Kuronuma-san (tapasin Suomessa Omnian Hanako-seminaarissa) tuli myös kesken tuntien minua moikkaamaan ja kertoi että vie minut joku päivä tutustumaan esimerkiksi japanilaiseen teeseremoniaan.

Seuraavana päivänä koulussa harjoittelin 3Dmaxin käyttöä tutoriaalien avulla ja osallistuin Business Manner tunnille mutta vain kuuntelijana.  Näin myös ensimmäistä kertaa Tatsuzawa-sanin mutta vaihdoimme vain kömpelöt tervehdykset ja kumarrukset. Tuntuu oudolta että en ole ollut vielä hänen kanssaan kunnolla tekemisissä vaikka hän on se jonka kautta tämä on kaikki järjestetty. Ainakin näin olen ymmärtänyt. 


z
perinteinen japanilainen vessa

Asuntoni lähistöllä on todella paljon patsaita. Jotkut vähemmän outoja kuin toiset. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti