lauantai 5. huhtikuuta 2014

viikon tapahtumia


Tiistaina sain kartan ja sain luvan mennä ottamaan kuvia sillä ilmeisesti he haluavat pitää näyttelyn valkokuvistani kaupuning talolla… melko hienoa mutta en koe kuvieni olevan läheskään näyttelyn arvoinen.

Minulle merkattiin karttaan kolme paikkaa mitkä olivat lähellä olevia nähtävyyksiä. Ensimmäinen oli Moriokan kuuluisa kirsikkakukkapuu joka kasvaa suuren kiven sisältä. Ilmeisesti puu on halkaissut kiveä kasvatessaan. Puu oli melko karun näköinen sillä se ei ollut vielä kukinnassa. Palaan sinne heti kun ensimmäiset sakurat tulevat!
Seuraava pysäkki oli vanhan linnan raunio puisto. Tämäkin puisto on varmasti niin paljon vaikuttavampi kun luonto alkaa vihertämään. Pidin puistosta kyllä jo nyt ja varmasti pimeällä melko aavemainen paikka sillä korppejakin oli melkein joka puussa.

Kolmas pysäkki oli silta mistä vuori Iwate näkyy parhaiten ja varmaan Moriokan kuvatuin kohta. Itse en pitänyt paikkaa mitenkään kamalan kuvauksellisena mutta taas pitää odottaa että vihreys saapuu.

Keskiviikosta perjantaihin osallistuin koululla 3D tunneille muiden oppilaiden kanssa. Vaikka koulu ei ole vielä alkanut, pidettiin 3D:stä alustavat tunnit. Jokaisella oppilaalla oli oma mac (itselläni käytässä koulun mac mutta siinä on windows käyttöjärjestelmä… ) Opetus on tietenkin täysin japaniksi mutta onneksi oppilaille on suunnattu ISO näyttö missä näkyy mitä opettaja tekee. Tietenkin on vaikeaa kun ei aina tiedä mitkä asiat pitää myös itse tehdä ja mitkä ovat vain opettajan esimerkkejä. Ensimmäisenä päivänä teimme draemonin. Opetusta oli suht helppo seurata varsinkin kun olin edellisellä viikolla harjoitellut 3d Maxin toimintoja.

Seuraavana päivänä harjoittelimme polygonien muokkaamista. Tälle tunnille olisin todella kaivannut englanninkielisiä ohjeita. Putosin koko ajan kärryiltä ja olin aivan hukassa. Ensin en edes tajunnut mitä olimme tekemässä. Olo oli toivoton ja koti-ikävä painoi sillä en ollut päiviin päässyt juttelemaan kenellekään. Harkitsin jo 3Dtuntien lopettamista vaikka todella halusin oppia. Tuntui että olin ainoa joka ei osannut mutta kun opettaja kierteli luokassa, joutui hän neuvomaan monia. Ilmeisesti Japanissa ( tai ainakaan tässä luokassa) ei ole tapana kysyä neuvoa vaikka sitä tarvitsisi.  Edes vierustoverilta ei pyydetä neuvoa vaan luokassa ollaan täysin hiljaa.

Kolmas päivä sujui paljon paremmin. Harjoittelimme hahmon animointia ja opettaja näytti aina pariin kertaan mitä piti tehdä. Ehkä edellisen päivän epätoivoisuus sai minut yrittämään enemmän sillä tunti sujui hyvin. En jäänyt jälkeen ja olin välillä jopa edellä muutamia oppilaita. Valitettavasti meillä on 3Dtä seuraavan kerran vasta noin kahden viikon päästä mutta onneksi saan ottaa koulun läppärin aina asuntoon mukaan joten voin itse harjoitella.

Perjantai illalla lähdin syömään opettajien kanssa. Kyseessä oli minun welcome party ja yhden työntekijän farewell party. Menimme Moriokan asemalla sijaitsevaan ravintola pubiin jossa meille oli varattu erillinen tila erossa muusta baarista. Paikka oli melko länsimaalaisen oloinen. Saimme heti pöytään mustekalaa, kurkkua, jotain ihme salaattia ja makkaroita. Mustekala oli inhottavan näköinen sillä se näytti raa'alta ja sen imukupit eivät herättäneet minkäänlaista ruokahalua…mutta pakko sitä oli maistaa ja hyvää oli! Ei yhtään kumista niinkuin olin pelännyt. Ruokaa tuli taukoomatta; pizzaa, simpukoita, spagettia, salaattia yms. Juomana oli KIRIN olutta joka kyllä maistui opettajille. Moni halusi jutella kanssani mutta pelkäsivät englantia. Lopulta usea rohkaistui ja pääsin tutustumaan ihmisiin paremmin. "I'm a shy boy" oli varmaan lause mitä hoettiin eniten.  Moni halusi viedä minut syömään ties mitä ruokia ja muutama toivoi että tulisin heidän kouluunsa puhumaan oppilaille. Yksi "nice guy" halusi että tulen pitämään hänen luokalleen puheen siitä kuinka erilaisia meidän oppituntimme Suomessa on. Hän halusi saada enemmän eloa luokkaansa ja halusi opettaa minulle japania (toisti tätä joka kymmenes minuutti )
Monet halusivat myös viedä minut rannalle ja jos joku ei uskaltanut puhua minulle muut kiusasivat häntä kunnes tämä tuli sanomaan edes jotain "nice to meet you". Silmieni väriä kehuttiin ja että ihoni on kaunis…. Tuntui liian oudolta olla "keskipisteenä". Kaikki olivat todella mukavia enkä tuntenut olevani lainkaan ulkopuolinen.
Minulta myös kysyttiin jos haluaisin lähdetä opettajien kanssa rannalle auttamaan tsunamista kärsiviä ihmisiä ( en oikein tiedä minkälaista auttamista ) mutta sanoin että olisi hienoa tulla mukaan. Kaori-san myös sanoi vievänsä minut rannalle jossa näkyy tsunamin jälken melko pahana vieläkin. Sanoi että ei ole mitenkään hohdokas näkymä mutta varmasti vaikuttava, sydäntäsärkevä näky.

(Kävelin suurimman osan matkasta opettajan kanssa takaisin asunnolleni mutta kun lähdin kävelemään yksin pientä pimeää sivukatua, kuulin kulkusten kilinää. Kaksi kissaa tassutteli minua vastaan <3 )

Lauantaina kadulla missä asuntoni sijaitsee oli markkinat. Kadulle pystytettiin monta pientä kojua mistä suurin osa myi valmiita ruokia ja muut vihanneksia. Ihmisiä oli paljon vaikka oli melko kylmä sää. tanssi kulkue jaksoi myös kahdesti esiintyä vaikka olivat varmasti aivan jäässä. Ostin muutaman syötävän ja tulin asunnolleni niitä syömäään ja lämmittelemään mutta kun olin aikeissa lähteä takaisin, ulkona oli aivan kamala ilma. Lunta sanoi viistosi kovan tuulen kera. Päätin jäädä sisälle odottamaan seuraavia markkinoita.

Taisi myös tiistaina olla ensimmäinen maanjäristys jonka täällä tunsin. Aluksi se oli melko heikko joten en edes kiinnittänyt siihen huomiota. Sitten se koveni ja alkoi pitämään meteliä. Avasin oven raolleen sillä en tiennyt yltyisikö järistys vielä mutta se loppui pian. Voimakkuus taisi olla 5,6 ja johtui ilmeisesti Chilen järistyksestä. Kuulemma sen vuoksi oli myös tsunami varoitus mutta kun kysyin asiaa opettajalta sanoi hän sen olevan aivan pieni varoitus. Lauantaina oli toinen järistys mutta se oli paljon pienempi ja kesti vain hetken.

Pahoittelen taas kirjoitusvirheistä. Koneessa on automaattikorjaus ja se koittaa aina välillä kääntää joitakin tavuja japaniksi....

Kuvat on nyt tuossa vain yhtenä kasana eikä missään järjestyksessä. Voitte varmaan kyllä arvata mitkä on markkinoilta ja mitkä kävelyreissulta!


autot nostetaan parkkeihin hissillä :D 








marimekko!


































kuuluisa sakura puu







4 kommenttia:

  1. Voi kuule tyttö! Älä vähättele sun ottamia kuvias! Aivan upee mahdollisuus saada sun töitä esille. Enemmän itseluottamusta! :) super kivaa et ne tyypit on niin ystävällisiä ja vastaanottavaisia!
    Eikö sun 3D ope osaa ollenkaan puhua englantia? Harmi että tunnit on ollu vähän vaikean olosia. Onko vieläkin kauhea koti-ikävä? Kauhee hinku puhuu sun kanssa, mut emmie haluu saada sulle kauheeta laskua aikaseks! D: mites sen netin kanssa?
    Laav ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä puhuu mutta en ees kuvittelis että pitäis osan opetuksesta englanniks! käyttää jo englanninkielistä max ohjelmaa nii sekin on jo paljon :) puhuu aina kyllä englantia kun tulee auttamaan mua ( ei mikään maailman paras kielitaito mutta tarpeeks hyvä ) Kutsu mut myös kotiinsa koska hänen vaimo puhuu englantia niin menen heideän kanssaan markkinoille :) mutta japania tänne tultiin oppimaan!

      niinpä :/ skypessä vois mutta nettikahvilassa tai täällä koulussa ei kyllä kauheesti kehtaa alkaa puhumaan ääneen (vieläpä suomea) ja aikaero :( pitää sit suomessa pitää kunnon puheripuli päivä!!!

      koti-ikävä on vielä varsinkin ton netin puutteen takia : ( hieman helpottanut nyt ku on enemmän tekemistä. Paitsi että kissat itkee mun ikkunan alla joka ilta kilpaa niin... :(

      nettiä tuskin tuun saamaan koska en oo nähnyt Hatakeyma-sania niiden parin ekan päivän jälkeen ja vuokraisännältä en voi oikein kysyä ( ei puhu englantia lainkaan ja puhuu mullekin japania 10x nopeudella ja vaikeilla sanoilla ) ja en halua enää maksaa yli 200e alle kahdesta kuukaudesta :( pitää kysyä jos olis jotain mokkulan tapaista...

      Poista
  2. Moikka Veera
    Hienoja kuvia ja voi voin kuvitella miltä tietyt paikat näyttävät kun kukat puhkeavat ja silmut aukenevat. Taitaa olla se hetki juuri tuloillaan. Täällä Suomessakin on melko kylmää, koska on kova tuuli, ainakin tänään ja viime lauantaina kun oltiin mökillä. Pidä Suomen lippu korkealla ja voi hyvin. T:Tiedät kyllä kuka :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. meen maanantaina paikkaan missä on upeita vaahterapuita mutta harmi ettei oo syksy niin lehdet olis kirkkaan punasia.
      täällä on varmaan aika samanlainen keli kun siellä, hieman lämpimämpää kyllä.
      ja vaikea arvata kuka muu sanois "pidä Suomen lippu korkealla " :D

      Poista